Yttermalung, Dalarna
Det största fyndet av plåtmynt som har gjorts i Sverige hittades på Hagogården i Yttermalung. Det var Hago-Britta som hade grävt ner mynten där för att hennes döttrar inte skulle kunna ärva mynten. Fyndet bestod av 240 plåtmynt som tillsammans vägde mer än 230 kg.

Juva, Finland
De flesta fynden av plåtmynt har gjorts i Finland. För dem som bodde vid gränsen till Ryssland handlade det ofta om att gömma mynten när ryska soldater anföll området. I Juva/Jockas grävde någon ner ett mynt från 1663 som var värt 8 daler.
Amsterdam, Holland
Amsterdam var den stad i Europa där all koppar köptes och såldes. Kopparen från Falun såldes till köpmän i Amsterdam, som sedan sålde den vidare över hela Europa.
Versailles, Frankrike
Slottet Versailles ligger utanför Paris och byggdes av den franske kungen Ludvig XIV. Till taket på slottet använde han kopparplåtar från Falun, som han fått i present av den svenske kungen.
Cap Agulhas, Sydafrika
Världens tyngsta myntskatt bestod av 8 ton svenska kopparplåtsmynt som fanns ombord på skeppet Nicobar när det förliste 1782. Mynten hade slutat att användas som pengar i Sverige. I stället hade mynten sålts som kopparplåt till danska köpmän.
Chennai, Indien
Många europeiska handelsskepp seglade till hamnstaden Chennai (tidigare Madras) i Indien. Ibland tappade de sin last i hamnen. I slutet av 1900-talet grävde man på botten av hamnen och då hittades plåtmynt från Falun i leran.